Helios net niet langs Waterpoort

CASTRICUM - Helios speelde afgelopen weekend tegen Waterpoort. De Castricumse korfballers begonnen de wedstrijd voortvarend en kwamen al snel op een voorsprong.

Totdat Waterpoort beter in het spel kwam, stond Helios 4-2 voor. Waterpoort wist de stand daarna om te draaien tot 5-8. Het lukte namelijk de Helios aanval maar niet om te scoren en daardoor kwam de bal telkens weer snel in het bezit van Waterpoort.

Waterpoort kon daardoor in hun ritme blijven aanvallen en dat nekte Helios. Zoals zo vaak deze competitie wist Helios krachten los te maken en kreeg daardoor  toch weer wat grip op de wedstrijd. Het zorgde er in ieder geval voor dat de ruststand 8-8 werd.

Na de rust kreeg Helios het pas echt zwaar en kon ook geen enkele keer een voorsprong afdwingen. Telkens als Helios eindelijk weer gelijk maakte sloegen de Friezen weer een gat van twee punten en begon het hele verhaal weer opnieuw. Aan het einde van de wedstrijd wist Helios tot een punt terug te komen maar verder dan dat liet Waterpoort Helios niet komen en won uiteindelijk met 16-17.