Delegatie Muttathara reist naar India

CASTRICUM - Een delegatie van Stichting Muttathara is afgereisd naar India om te kijken of het geld goed wordt besteed.

Karin Mulder, voorzitter van het bestuur van Stichting Castricum Helpt Muttathara, gaat samen met burgemeester Toon Mans kijken bij de projecten die vanuit de stichting worden ondersteund. Op het drukke reisprogramma staat het bezoeken van twintig organisaties, die regelmatig donaties ontvangen uit de opbrengsten van de gelijknamige kringloopwinkel aan de Castricummerwerf. Elk jaar haalt Muttathara zo'n 200.000 euro op.

Eens in de vier jaar gaat een delegatie kijken hoe het geld wordt besteed. Dit keer reist burgemeester Toon Mans mee. Hiermee stapt hij in de voetstappen van zijn voorgangster Aaltje Emmens-Knol die in 2011 meeging.

In Zuid-India worden projecten bezocht van de Victory Rural Development Society, die organisatie leidt vrouwen op zodat ze zichzelf van inkomsten kunnen voorzien. Ook wordt er gekeken naar een buffelproject, met de donaties zijn er dertig buffels gekocht. Duizend kilometer verderop is er nog een organisatie met steun van de stichting, Road. Die organisatie beheert een vijftal crèches in het gebied.

Tenslotte is er nog een bijzondere missie: de zoektocht naar Father Thomas Thekkedath. Met deze Indiase priester is het in 1983 begonnen voor Muttathara: hij was het eerste contact met India en vanuit dit startpunt zijn honderden projecten gesteund. De laatste jaren hoort de stichting slechts sporadisch wat van hem. Hij zou nu inmiddels 80 jaar zijn, Muttathara zou hem graag spreken om bijvoorbeeld over de opvolging te kunnen praten.

De reis van Mulder en Mans is te volgen via Facebook (zoek op Kringloopwinkel Muttathara) en via het Twitteraccount van burgemeester Mans.

Op de foto: enkele projecten van Muttathara (foto: Muttathara)