Filmhuis De Zwaan vertoont 'A Thousand Times Good Night'

UITGEEST - A Thousand Times Good Night is een indringend familiedrama met een indrukwekkende Juliette Binoche in de hoofdrol. Rebecca Thomas, gespeeld door Binoche, is een bevlogen oorlogsfotografe werkzaam in Afghanistan. Daar fotografeert ze een ritueel waarvan de schokkende werkelijkheid al snel duidelijk wordt.

Ze denkt een religieus schouwspel te zien, maar tot haar verbazing blijkt het de voorbereiding op een geplande zelfmoordaanslag te zijn. Toch blijft de koele ambitieuze Rebecca alles fotograferen en impulsief springt ze in het busje en rijdt mee naar de plaats van bestemming. Als ze gewond raakt bij deze fotomissie keert ze terug naar Ierland om te herstellen. Daar wordt de druk van haar gezin om te stoppen met haar gevaarlijke werk steeds sterker.

De zeer gewaardeerde Noorse regisseur Erik Poppe is gebaseerd opzijn eigen ervaringen als fotograaf in confictgebieden. De film laat zien dat het niet makkelijk is om te kiezen tussen je idealen en je naaste familie als je oorlogsfotograaf bent.

De zaal is op vrijdag 6 februari open vanaf 19.45 uur. De film begint om 20.15 uur. Toegangskaarten zijn 5 euro inclusief kopje koffie/thee voor de film. Vrienden van de Zwaan betalen 4 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Schuyt, Middelweg 139, Uitgeest of indien voorradig aan de zaal. Voor meer informatie zie www.dezwaancultureel.nl