Uitgeest heeft nieuwe burgemeester

UITGEEST - Uitgeest heeft een nieuwe burgemeester. Oud-wethouder Wendy Verkleij-Eimers (VVD) uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk volgt waarnemend burgemeester Theo van Eijk (CDA) op.

De nieuwe burgemeester werd geïnstalleerd door de Commissaris van de Koning, Johan Remkes, in een openbare gemeenteraadsvergadering. 

Theo van Eijk zwaaide af als waarnemer in Uitgeest, hij was na het vertrek van Mieke Baltus (CDA) naar Heemskerk aangesteld met de opdracht om de bestuurlijke toekomst van de kleine gemeente vast te stellen. Uitgeest koos voor het noorden, voor de BUCH-samenwerking. Aanstaande maandag staat er een grote gezamenlijke gemeenteraadsvergadering gepland van de vier gemeenteraden, het Uitgeester gedeelte van die vergadering zal worden voorgezeten door de nieuwe burgemeester Verkleij-Eimers.