Burgernet ingezet om fietsendief te vinden

CASTRICUM - Woensdagmiddag is Burgernet ingezet om een fietsendief te vinden in Castricum. De actie is inmiddels beëindigd.

Een blanke man met een paarsige jas met capuchon nam een fiets weg nabij een winkel aan de Stationsweg in Castricum. Het ging om een donkerblauwe herenfiets van het merk Batavus. Achterop de fiets zaten twee grijze fietstassen.

De man is met de fiets weggereden richting de Mient. De politie meldde ongeveer een half uur na het opstarten van Burgernet dat de actie werd beëindigd. De fiets is inmiddels teruggevonden, de dader is nog niet door de politie aangetroffen. Mochten mensen de dader alsnog vinden, kan men de politie via het algemene nummer 0900-8844 bellen.

Met Burgernet vraagt de politie burgers uit te kijken naar vermiste personen of daders. In totaal werden er voor deze oproep ruim 950 mensen benaderd om mee te kijken.