Ieder vergeten kind een stem

REGIO - Voor de tweede keer organiseert Stichting Het Vergeten Kind de Vrolijkste Handtekeningenactie van Nederland om politieke aandacht te vragen voor de 33.000 ‘vergeten’ kinderen in ons land. Dankzij het gigantische succes van vorig jaar, waarbij de actie ruim 38.000 versierde vlaggetjes opleverde, kon de Stichting haar eigen wensenlijst met 5 concrete verbeterpunten aan de politiek aanbieden.

Dit resulteerde in een debat in de Tweede Kamer waarbij toezeggingen door de staatssecretaris van VWS zijn gedaan. Kleine sprongen voorwaarts? “Ja en nee”, zegt Daphne Schreuder, directeur van de Stichting Het Vergeten Kind. “Door de transitie van de jeugdzorg naar de gemeenten die net per 1 januari is ingegaan, vreest de stichting voor een grote sprong achterwaarts. Omdat de transitie gepaard gaat met een forse bezuinigingsronde staat de kwaliteit van de jeugdzorg sterk onder druk.”

Maandag 12 januari gaven ambassadeurs Johnny de Mol, Babette van Veen en Saar Koningsberger in een filmpje het startschot voor de tweede Vrolijkste Handtekeningenactie van Nederland. Vanaf 12 januari kan iedereen op www.hetvergetenkind.nl de wensvlag downloaden, uitprinten en versieren. Met de actie hoopt Het Vergeten Kind dit jaar minstens 33.000 wensvlaggen in te zamelen, voor elk vergeten kind één stem. 
 

Meer informatie:  www.hetvergetenkind.nl