Bon Dieu bij De Zwaan

UITGEEST - Qu'est-ce Qu'on A Fait Au BON DIEU? Vrijdag 23 januari wordt de Franse humoristische film Bon Dieu vertoond bij Filmhuis De Zwaan.

Claude en Marie Verneuil zijn afkomstig van katholieke ouders uit de grote provinciale bourgeoisie en nogal conservatief. Het was echter even slikken toen hun eerste dochter trouwde met een moslim, hun tweede met een jood en de derde met een Chinees. Drie bruiloften achter elkaar in de opening van Bon Dieu!, maar Claude lacht erbij als een boer met kiespijn. Konden zijn dochters nou niet gewoon met een nette katholieke jongen trouwen?

Intussen moet hij zich maar zien te gedragen als een ruimdenkende, moderne man. Hun hoop dat hun laatste dochter toch voor de kerk gaat trouwen wordt versterkt wanneer ze een brave Katholieke jongen ontmoet. Bon Dieu spreekt actuele thema's aan zoals racisme en wrijving tussen verschillende groepen. De film gebruikt het wapen van humor, waar zelfs de meest politiek correcte burger niet aan ontkomt, om problemen aan de kaak te stellen. Bon Dieu betekent dan ook vertaald: Wat hebben we Onze Lieve Heer misdaan?

Aanvang film om 20.15 uur. Toegang: 5 euro inclusief een kopje koffie/thee voorafgaand aan de film. (Vrienden 4 euro). Kaarten in de voorverkoop bij boekhandel Schuyt, Middelweg 139 Uitgeest of indien voorradig aan de zaal.