Verschillende problemen door vuurwerk

CASTRICUM - Afgelopen week luidde Castricum het nieuwe jaar in, maar dat ging ook gepaard met wat overlast door vuurwerk. Een overzicht:

Op Oudejaarsdag zat een bewoner van de Torenstraat in Castricum, samen met zijn vrouw, in de woonkamer toen zij plots een harde klap hoorden. Even later hoorden zij water druppelen in de keuken en vervolgens kwam het water met grote stralen door het plafond heen. De brandweer en politie zeggen dat het gat in het dak mogelijk door vuurwerk is ontstaan. Volgens de brandweer hadden de bewoners geluk dat er zoveel water op het dak lag, anders was de woning vermoedelijk afgebrand. In de ondergelegen winkel werd ook wat waterschade geconstateerd.

Op Nieuwjaarsdag kon de brandweer om 21:00 uur uitrukken naar een brandmelding in de parkeergarage onder het Bakkerspleintje. Uit onderzoek bleek dat er onder een rookmelder vuurwerk was afgestoken.

Zaterdagochtend vroeg, om omstreeks 00:45 uur, hebben onbekenden vuurwerk tegen een voordeur aangelegd op het Narcissenveld. Hierdoor zijn twee ramen naast de voordeur vernield. De buren lagen net in bed toen de buurvrouw iemand hoorde praten. Ze hoorde iemand wegrennen waarna ereen grote knal te horen was. De bewoners van het bewuste pand waren niet thuis.

Brand(jes)

Naast directe schade door vuurwerk, waren er rond de jaarwisseling ook diverse brandjes waarvoor de brandweer moest uitrukken. Het is niet zeker dat de brandjes door vuurwerk zijn ontstaan.

Op Oudejaarsdag was er om omstreeks 21:15 uur een melding van een binnenbrand aan de Van Oldebarneveldweg. De brand, die gepaard ging met veel rookontwikkeling, was snel uit. Het sein brandmeester kon dan ook snel gegeven worden. De bewoner had behoorlijk veel rook ingeademd en is door de ambulance meegenomen voor onderzoek. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, de schade in de woning is aanzienlijk.

Later in de avond kreeg de brandweer een melding binnen van een containerbrand nabij de Juliana van Stolbergschool in Castricum en om drie minuten voor middernacht mochten de brandweerlieden van Akersloot uitrukken voor een containerbrand aan de Lange Dresch/Delving. Later in de nacht moest de Akerslootse brandweer nog twee keer uitrukken voor nog een containerbrand en voor brand in een stacaravan aan de Geesterweg. 

Foto: Evelien Olivier (brand Van Oldebarneveldweg)