Zaterdag minder treinen door verwachte sneeuwval

CASTRICUM - Zaterdag rijden er minder treinen tussen Alkmaar en Amsterdam als gevolg van de verwachte sneeuwval.

Het KNMI waarschuwt dat er een sneeuwdek van enkele centimeters kan liggen. Later op zaterdag zal de natte sneeuw overgaan in droge sneeuw. Het weerinstituut heeft code geel afgegeven voor sneeuwval en gladheid. De sneeuwval kan lang duren, ook staat er een stevige wind. Vooral in de zuidelijke provincies is er hierdoor kans op sneeuwjacht. Noord-Holland wordt niet genoemd als gebied waar sneeuwjacht zou kunnen ontstaan. Temperaturen zullen het hele weekend nauwelijks boven het vriespunt uitkomen.

De NS rijdt zaterdag met de winterdienstregeling. De intercity Alkmaar-Maastricht zal niet rijden tussen Alkmaar en Amsterdam Centraal. De intercity tussen Den Helder, Utrecht en Nijmegen blijft wel rijden. De spoorwegen adviseren om uw reis vooraf te plannen via ns.nl.