1 miljoen euro subsidie voor duurzaam renoveren

REGIO - Vanaf 1 januari 2015 stelt de provincie Noord-Holland de subsidieregeling ‘duurzaam renoveren Noord-Holland’ open.

In totaal stelt de provincie 1 miljoen euro beschikbaar voor de renovatie van bestaande woningen. Met de regeling wil de provincie woningen energiezuiniger maken én tegelijkertijd de bouwsector een impuls geven.

De aangekondigde regeling start per januari 2015 en is een subsidie op renovatie van woningen, die gebouwd zijn in 2000 of daarvoor. De renovatie moet leiden tot een energieneutraal niveau of tot ‘nul op de meter’. Het gaat dan niet om standaardmaatregelen, zoals het aanbrengen van een zonnepaneel of spouwmuurisolatie, maar om vergaande maatregelen.

De minimale investering bedraagt 25.000 euro, de provincie draagt 20% in de kosten bij (tot maximaal 10.000 euro voor de ‘nul op de meter’). “Met deze regeling willen wil de provincie woningeigenaren net even dat extra zetje geven om te investeren in een duurzame verbouwing. Dit levert de bouwsector meer werk op en dus banen,” zegt gedeputeerde Jaap Bond.

De subsidie kan worden aangevraagd door woningeigenaren en verhuurders. De regeling loopt tot 1 juli 2016. Zie voor meer informatie over de regeling en de voorwaarden het subsidieloket van de provincie Noord-Holland op www.noord-holland.nl