Kerstversiering bevordert de gezelligheid in de buurt

REGIO - De feestdagen staan voor de deur. Een op de vijf Noord-Hollanders pakt deze decembermaand groots uit en zorgt voor uitgebreide versiering rondom huis en tuin. Bijna drie kwart van de Noord-Hollanders vindt dat kerstversiering de gezelligheid in de buurt bevordert.

Rendieren op de gevel, lichtjes bij de schutting of een krans op de voordeur. Het kan voor deze mensen niet gek genoeg. Bijna de helft van de Noord-Hollanders geeft aan zelf hun gevel en tuin niet uitgebreid te versieren, maar het wel leuk te vinden als de buren dit doen. Een kwart vindt een ster op het raam of lichtjes in de tuin wel genoeg. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Buurtlink onder bijna 1.000 respondenten. Een op de tien Noord-Hollanders houdt helemaal niet van kerstversiering en vindt het vooral verspilling van energie.

Stichting Buurtlink is dit jaar op zoek naar de mooiste kerstversiering van Nederland. Op www.facebook.com/buurtlink kunnen mensen een foto van hun kerstversiering uploaden. Vervolgens kan men stemmen op de ingezonden foto’s. Op dinsdag 23 december wordt de top 10 van mooiste kerstversieringen bekend gemaakt. De inzender van de foto met de meeste stemmen wint een leuke prijs. 

Stichting Buurtlink heeft in 2006 het online platform Buurtlink.nl ontwikkeld om het buurtgevoel in Nederland te versterken. Op het platform kunnen Nederlanders door hun postcode in te vullen, kennismaken met mensen in hun buurt. Buurtlink.nl heeft sinds de oprichting al 300.000 leden. Meer informatie over Buurtlink is te vinden op www.buurtlink.nl.