Eerste verlies Helios

CASTRICUM - Helios startte het duel tegen OKV uiterst zwak, geen moment wist de tot nu toe goed draaiende ploeg in de wedstrijd te komen. Met veel moeite wist Helios tot 6-6 bij te blijven.

Te veel ballen wilde er niet in en echt soepel kreegĀ  Helios de motor niet aan het draaien. OKV daarentegen ging steeds beter spelen en schoot in het laatste kwartier van de eerste helft alles erin. Een ontluisterende achterstand van 6-12 was daarvan het gevolg.

Het toont het karakter van deze ploeg want Helios wist het gat van zes punten in de tweede helft te dichten (13-13)maar daarna stokte de aanvallen weer en kon OKV ook weer mee gaan korfballen. Ze wisten telkens een punt voor te blijven en het lukte Helios maar niet om dit gaatje te dichten.

Om wederom de gelijkmaker te forceren gingen de Castricummers te gehaast spelen waardoor fouten ontstonden. OKV profiteerde daarvan en nam twee punten voorsprong. Helios wist in de laatste minuten echter niet meer te scoren en zo eindigde de wedstrijd dus in een 17-19 nederlaag.

Helios staat nu op een gedeelde eerste plaats en zal zich volgende week in de uitwedstrijd tegen Leeuwarden dienen te revancheren om in de race voor het kampioenschap te blijven.

Scores: Frank Brakenhoff 5, Niels Vermij 3, Dennie Pelgrim 3, Jochem vd Meer 4, Nadine Oudejans 1, Esmee Reijnierse 1