12 ondernemers mogen zich ‘IVN Ambassadeurs van het Oer-IJ’ noemen

REGIO - Donderdag 11 december ontvingen deelnemers aan de cursus IVN Ambassadeurs van het Landschap hun welverdiende certificaat. Zij kregen deze uit handen van Jaap Bond, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland.

In de afgelopen weken heeft IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid ) de cursus ‘Ambassadeurs van het Oer-IJ verzorgd. Hoofddocente Lia Vriend en verschillende gastdocenten hebben de deelnemers meegenomen in de unieke waarde van het Oer-IJ.

Het Oer-IJ heeft vandaag de dag een grote betekenis als groene wig in een verstedelijkt gebied, met een sterke culturele en landschappelijke identiteit. Het verbindt de Metropoolregio Amsterdam met de kust. Twaalf ondernemers die betrokken zijn bij recreatie en toerisme hebben in een viertal bijeenkomsten kennis opgedaan over de natuurwaarde, de strijd tegen het water en de landschapshistorie van het Oer-IJ.

IVN Ambassadeur van het Oer-IJ zijn in Castricum zijn: Mini Camping de Hooiberg (Bakkum), B& B Limmerzand (Limmen), Agro-Camping Ormsby Field (Castricum), Kennemerduin camping Bakkum (Bakkum), Huize Koningsbosch (Bakkum), De Oude Keuken (Bakkum), Hotel Restaurant Cafe Borst (Bakkum)