Noord-Hollandse natuur prachtig in beeld

REGIO - Voor de liefhebber zijn er twee prachtige boeken over de natuur in Noord-Holland verschenen. De Atlas van de Noord-Hollandse zoogdieren en de Atlas van de Noord-Hollandse flora.

In deze uitgaven komen alle soorten zoogdieren en planten van Noord-Holland aan bod.  Met interessante beschrijvingen, prachtige foto’s en kaartjes waar de soorten te zijn gezien. Landschap Noord-Holland geeft de boeken uit in samenwerking met andere natuurorganisaties.

Naast een beschrijving per soort, komen er allerlei wetenswaardigheden aan de orde. Kortom, een boek vol interessante beschrijvingen, prachtige foto’s en kaartjes die aangeven waar de soorten leven.

De nieuwe atlassen komen tot stand dankzij de hulp van duizenden vrijwilligers die gegevens verzamelden. Zowel particulieren als bedrijven droegen bij door soorten te sponsoren. Hun namen staan vermeld bij de favoriete soort.

De atlassen zijn te koop in de webwinkel van Landschap Noord-Holland: www.landschapnoordholland.nl/webwinkel

Foto : Directeur Ernest Briët van Landschap Noord-Holland (links) en gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland presenteren de atlassen op de Noord-Hollandse natuurdag.