De Castricumse Rugby Club laat winst glippen

CASTRICUM - Het al geplaatste Cas RC heeft zichzelf tekort gedaan, door met een gelijkspel uit Leiden te vertrekken.

Na de plaatsing voor de kampioenspoule vorige week heeft de Castricumse Rugby Club de derde plaats stevig in handen, maar bij de uitwedstrijden wil het winnen niet zo vlotten. Van de drie uitwedstrijden werden er twee verloren en is het zaak om dit “trauma” niet verder aan te wakkeren.

DE opdracht is overduidelijk, ook al is de selectie ietwat gehavend door het ontbreken van onder andere de broertjes Wierenga. De flitsende start van CasRC overrompelde Diok volledig en binnen twintig minuten stond er 0-13 op het score bord via een rake penalty van Matt Ball en tries van Romain Raine en Sam Palmer.

Het lijkt op een eenvoudige overwinning uit te draaien, ook al worden de conversies niet benut. Echter de foute beslissingen in de aanval van Cas en de overlevingsdrift van de gastheren steken een stokje voor de overwinning.

Langzaam maar zeker herpakt Diok zich en via twee penalties en nog een geconverteerde try in de laatste minuut weten zij zich zeker van twee punten. De Duinranders voegen ook twee punten toe aan hun conto echter zij zullen met een kater terugkijken op deze wedstrijd, aan de opdracht is niet voldaan.

Zaterdag 6 December staat de laatste wedstrijd voor de “winterstop” en eerste fase op het programma. De Castricumse Rugby Club speelt thuis tegen de Hookers om 15.00 uur.