Ontdek archeologie in de nieuwe kroniek

REGIO - Archeologische ontdekkingen uit 2013 zijn verzameld in de nieuwe archeologische kroniek van de provincie Noord-Holland. In het boek staan foto’s, beschrijvingen van onderzoeken en vondsten zoals penningen, oude funderingen, aardewerkfragmenten, serviesgoed en skeletresten.

De kroniek is 140 pagina’s dik en laat zien hoeveel waardevolle schatten er nog in de bodem zitten in onder andere Haarlem, Schagen en Amsterdam.

Deze zesde archeologische kroniek is gemaakt aan de vooravond van een bijzondere gebeurtenis: De opening van Huis van Hilde. Duizenden archeologische vondsten, waaronder restanten van middeleeuwse funderingen, resten aardewerk en wapens krijgen een nieuwe plek, waar zij tot in lengte van dagen goed bewaard worden voor het nageslacht.

U kunt de kroniek downloaden op de site van de Provincie. Gedrukte exemplaren van de kroniek zijn per mail te bestellen. Meer informatie: www.noord-holland.nl