De Kreutzersonate bij Iskra

CASTRICUM - Op zaterdag 29 november biedt Iskra een Monumentconcert aan met pianist Nikolaas Kende en violiste Jolente De Maeyer in de monumentale Dorpskerk van Castricum.

De Kreutzersonate is één van de bekendste maar ook lastigste uit te voeren stukken voor piano en viool van Beethoven. De piano en viool duo’s van Beethoven zijn stuk voor stuk parels die vele mensen ontroeren en tot de verbeelding spreken. Niet voor niets staan ze regelmatig bij vele theaters op het programma. Hetzelfde geldt voor de 2e vioolsonate van Brahms.

De Belgische pianist Nikolaas Kende en violiste Jolente De Maeyer hebben wat dat betreft een naam hoog te houden. Nikolaas debuteerde in 2009 in de Verenigde Staten waar hij het eerste pianoconcert van Brahms met orkest vertolkte. Jolente maakte daar haar debuut in 2013 waar ze het vioolconcert van Tschaikovsky met orkest uitvoerde.

Kaarten te koop via www.iskra.nl. Het concert begint op 20:15 uur.