Politie neemt auto in beslag na achtervolging

CASTRICUM/HEEMSKERK - De politie heeft donderdagnacht een viertal mannen aangehouden na een achtervolging door Castricum en Heemskerk.

Agenten wilden donderdagnacht rond 02.50 uur een voertuig controleren op de Soomerwegh in Castricum. De auto kwam de agenten met flinke snelheid tegemoet rijden.

De agenten zijn gekeerd en de auto achterna gereden. De bestuurder reageerde niet op het stopteken van de politie. Agenten volgden het voertuig door Castricum en Heemskerk. Op de Leeuwenburg in Heemskerk sprongen vier mannen uit de langzaam rijdende auto.

Het viertal ging er vandoor. De auto kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. De agenten hebben te voet de achtervolging ingezet. Daarbij hebben ze de bestuurder, een 24-jarige man uit Amsterdam, aangehouden. De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn. Ondanks een zoekactie zijn de drie andere verdachten niet gevonden.

Hangende het onderzoek zit de aangehouden verdachte vast. De auto is in beslag genomen.