MHCC meiden B1 plaatst zich voor Super B competitie

CASTRICUM – De hockeymeiden van MHCC B1 hebben zich geplaatst voor de sterke landelijke Super B competitie. Dat gebeurde na een bloedstollend spannend beslissingsduel in Heemstede, dat met 2- 1 werd gewonnen.

Tweeëndertig jeugdteams uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland streden in zestien beslissingsduels voor plekken in de Super competitie (A en B junioren meiden en jongens).

Castricum meiden B1 trof in Qui Vive B1 uit Uithoorn een geduchte tegenstander. Het enerverende duel stak vanaf het beginsignaal direct in brand. Lois de Zeeuw, de sterke aanvalster van Castricum, onderschepte in de 2e minuut de opbouw van Qui Vive, sneed naar binnen en schoot vanuit de draai prachtig binnen, 1- 0 voor MHCC.

In het begin van de 2e helft kwam Castricum met de schrik vrij. Kim de Roy van Zuidewijn kreeg binnen de cirkel de bal ongelukkig tegen haar voet, en kreeg Qui Vive een strafcorner. De snelle uitloopster Lois de Zeeuw wist echter de strafcorner onschadelijk te maken.

De scheidsrechter gaf later voordeel bij een aanval van Castricum en Lois de Zeeuw herhaalde haar kunsttukje van de 1e helft, 2- 0. Castricum was nog niet in veilige haven. Eerst werd nog een benutte strafcorner van Qui Vive afgekeurd vanwege hoog inslaan, maar de ploeg uit Uithoorn maakte in dezelfde minuut alsnog 2- 1 na een uitstekende aanval door het midden.

De Super B competitiewedstrijden beginnen na de herfstvakantie en duren tot medio mei 2015. Komt u gerust eens kijken op zaterdag op sportpark Wouterland, aanvang 12.30 uur.