De “Rode Kardinaalshoedjes” zoekt nieuwe leden

CASTRICUM - De “Rode Kardinaalshoedjes” in Castricum zijn op zoek naar leuke, vlotte vrouwen boven de 50 jaar, die elke derde woensdag van de maand mee op stap willen.

De uitjes die op die dag georganiseerd worden zijn zeer divers. Soms een museumbezoek, een rondleiding door een fabriek, en een enkele keer een High Tea.

De ‘Rode Kardinaalshoedjes’ is een van de twee Red Hat Society-chapters in Castricum. De RHS-beweging is ontstaan is in 1998 in de Verenigde Staten en is overgewaaid naar Europa, met name naar Engeland en Nederland.

De eerste Nederlandse chapter is in 2005 opgericht en momenteel zijn er 114 chapters die de Amerikaanse Jenny Joseph als voorbeeld hebben genomen. Zij schreef een gedicht met als strekking “als ik oud ben zet ik een rode hoed op, trek een paarse jurk aan en doe alleen nog maar leuke dingen”.

De ‘Rode Kardinaalshoedjes’ is opgericht in 2008 door Madeleine Hendriks omdat er destijds voor de eerste Castricumse RHS-chapter een wachtlijst was. In de afgelopen zes jaar heeft de Rode Kardinaalshoedjes een bloeiend bestaan geleid en zijn er heel veel leuk uitjes ondernomen. Dit alles staat te lezen op de website https://sites.google.com/site/rodekardinaalshoedjes/home.

Het eerst volgende uitje is op 19 november. Dat is een rondleiding door de aanbouw van de Noord/Zuidlijn van de metro vlakbij Amsterdam CS. Wilt u mee op deze interessante rondleiding, bel dan voor 25 oktober Sytske de Wit, tel. 0251 65 07 14. Als u meer informatie wilt over de Castricumse RHS-chapter of u wilt zich aanmelden, mail dan naar rodekardinaalshoedjes@gmail.com

Er is slechts één voorwaarde voor toetreding: een rode hoed op het hoofd en iets paars om de schouders. Het credo is ‘pluk de lach’ en zeuren is verboden.