“Zijn alle paddenstoelen te eten….. ?”

CASTRICUM - Op zondag 19 oktober organiseert IVN Midden-Kennemerland in samenwerking met Duincamping Geversduin een paddenstoelen excursie voor volwassenen en kinderen op en om de camping.

Samen met IVN gids Hermine Smit wordt gezocht naar paddenstoelen. Zij kan je vertellen welke paddenstoelen eetbaar zijn of waarom ze zo heten.

In de herfst komen er vanuit het niets mysterieuze paddenstoelen uit de grond, leggen sommige dieren geheime voorraden aan en zijn er plotseling veel spinnenwebben tegen. In het bos hangt een aparte kruidige lucht. Andere dieren eten hun buikje rond en gaan op zoek naar een schuilplek of trekken weg om de winter te overleven. Ook zo nieuwsgierig hoe dieren en planten zich voorbereiden op de winter en wat er verder nog allemaal te zien is? Ga mee en Hermine vertelt alles over wat je ruikt, voelt, hoort en ziet.

Aanmelden voor deze excursie bij de receptie van Duincamping Geversduin. Meer informatie: geversduin@kennemerduincampings.nl onder vermelding van de excursie. Vertrek om 13.00 uur vanaf de receptie. Kosten zijn 3,75 per persoon.