Ontrafel het mysterie rondom het ‘Jongetje van Uitgeest’

CASTRICUM - Kinderen van 7 tot en met 11 jaar kunnen tot en met 31 oktober meedoen aan een unieke prijsvraag. Huis van Hilde, het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland, is op zoek naar een speurneus die het Jongetje van Uitgeest helpt om zijn verleden te ontrafelen.

Een van de mensfiguren in de tentoonstelling in Huis van Hilde is een jongetje van negen dat leefde in de periode 250 v.Chr. – 12 v. Chr. Hij krijgt een belangrijke rol in het educatieprogramma dat wordt gemaakt voor de jonge bezoekers van het archeologiecentrum. 

Het skelet van het jongetje werd in de jaren ‘80 ontdekt op een locatie aan de Geesterweg in Uitgeest. Op basis van de schedel is een levensechte gezichtsreconstructie gemaakt. Deze reconstructie is begin 2015 te zien in Huis van Hilde. 

Hoofdprijs is een hoofdrol in het nieuwe  boek van Hans Kuyper dat gaat over het jongetje dat leefde in de Late IJzertijd: ‘De Vloek van het zwarte water’.

Meer informatie: www.noord-holland.nl