NS verlengt enkele spitstreinen Uitgeest-Amsterdam

CASTRICUM - Na vele klachten van reizigers, heeft de NS besloten om enkele treinen in de spits te verlengen op het traject Uitgeest-Amsterdam.

Dat meldt reizigersorganisatie ROVER.

Een verlenging van de sprinter Uitgeest - Zaandam - Amsterdam Centraal, vertrektijd 07:56 in Uitgeest is op dit moment in onderzoek. Vele reizigers klagen over drukte in deze specifieke trein. De NS besteedt extra aandacht aan bijsturing, zodat op het traject altijd een trein rijdt met de juiste lengte.

In de avondspits wordt de trein vanuit Amsterdam Centraal (vertrektijd 17:34 uur) naar Uitgeest met twee rijtuigen verlengd.

In de top-5 meest genoemde trajecten in de druktemelder van de NS, neemt het sprintertraject Uitgeest-Amsterdam Centraal de vijfde plek in. Reizigers kunnen drukke treinen doorgeven in de mobiele app van de NS, via de druktemelder.

Op de foto: treinstation Uitgeest