Hoe werkt de ‘poepfabriek’?

CASTRICUM - Wat gebeurt er nu eigenlijk met je poep en plas als je de wc doorspoelt? In bezoekerscentrum De Hoep leren kinderen – en hun (groot)ouders – hoe afvalwater weer schoon wordt en wat je er nog meer mee kunt doen.

Wat gebeurt er met die 130 liter water die gemiddeld per dag wordt weggespoeld en doorgetrokken worden? Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), dat het afvalwater in Noord-Holland zuivert tot oppervlaktewater, laat het zien met het tentoonstellingseiland ‘Van afval naar grondstof’.

Dit is 12 oktober te zien in PWN bezoekerscentrum De Hoep in Castricum. De tentoonstelling sluit aan op het virtuele educatieprogramma De Poepfabriek.nl, dat HHNK heeft ontwikkelt voor basisschoolleerlingen.

Bezoekerscentrum De Hoep, Johannisweg 2 Castricum. Telefoon: 0251 661 066
Meer informatie: www.pwn.nl