Stoppen met roken, starten met lopen!

BEVERWIJK – Het is een jaar geleden dat de polikliniek Longgeneeskunde van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) acht rokers selecteerde om te stoppen met roken en tegelijkertijd te trainen voor de Alpe d’HuZes. Met succes, zeven van de acht zijn na een jaar nog steeds ex-rokers.

De RKZ rookstoppoli grijpt het succes aan voor de start van een nieuw, meer regionaal initiatief. Zij wil een team rookstoppers klaarstomen voor de Wijckloop op zondag 5 oktober in Wijk aan Zee.

Op de Rookstoppoli werken longartsen Pauline Dekker en Marjolein Lacor en rookstopcoaches Pauline Haasbroek en Ingrid Sprengers. Zij begeleiden de mensen bij het stoppen met roken. Zo heeft er twee maal een clinic plaats gevonden om alle deelnemers optimaal voor te bereiden.

Wilt u stoppen met roken, maar lukt het niet, dan bent u bij de Rookstoppoli van het RKZ aan het juiste adres. Kijk voor meer informatie op: www.rkz.nl/rookstoppoli of www.wijckloop.nl