Ruim 1 miljoen Nederlanders vieren Burendag

REGIO - Naar verwachting vieren ruim 1 miljoen Nederlanders komend weekend Burendag. Voor deze negende editie van Burendag staken buren uit alle uithoeken van het land de koppen bij elkaar en verzonnen goede plannen voor hun buurt.

In 96% van de gemeenten maken buren er mét, ín en vóór de buurt een mooie dag van.

Het is dit jaar op zaterdag 27 september voor de 9e keer Burendag. Het thema is: Koppen bij elkaar. Buren geven in groten getale gehoor aan deze oproep. Zij meldden al 4.217 Burendagplannen aan, in 96% van alle Nederlandse gemeenten.

Burendag is dan ook een heel mooi startpunt voor meer samenhang. 40% van Burendag-deelnemers uit eerdere jaren geeft aan dat door Burendag meer contact in de buurt is ontstaan. Ze kennen meer mensen (73%) en  praten vaker met elkaar (62%). Ook bedenken zij vaker nieuwe plannen om iets te veranderen in de buurt (25%) en zorgen zij voor elkaar bij ziekte of ouderdom (17%). 

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met kennis, geld en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Meer informatie:  www.burendag.nl