Nieuwe winkel opent 3 oktober

CASTRICUM - Een baan hebben lijkt zo gewoon. Dat geldt helaas niet voor mensen met een fysieke of mentale beperking die nauwelijks of geen werkervaring kunnen opdoen. Dat geldt evenmin voor mensen die al langere tijd werkloos zijn.

Ondanks dat de economie weer aantrekt, zullen langdurig werklozen en mensen met een arbeidsbeperking de laatsten zijn die dat merken.

De Castricumse ondernemer Frank Drost is dit niet ontgaan en hij heeft besloten er samen met de gemeente Castricum iets aan te doen. Zo hebben zij de winkel SEC leven in geblazen. SEC komt voort uit sociaal ondernemerschap. Sociaal ondernemerschap is niet zweverig en heeft niets te maken met liefdadigheid, maar is een gezonde en nuchtere combinatie van ouderwets ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid. Hoewel geld verdienen niet onbelangrijk is, is dit niet de primaire drijfveer.

SEC heeft afspraken met een aantal ondernemers gemaakt die overtollige maar kwalitatief goede producten zoals kleding, schoenen, tassen en (woon)accessoires voor de verkoop beschikbaar willen stellen. Van de opbrengst is 30% voor degenen die producten ter beschikking stellen en 70% komt ten goede aan SEC.

Behalve de verkoopruimte is ook een gedeelte bestemd voor ontmoeting, zodat bezoekers tijdens het winkelen een kopje koffie kunnen drinken. Een ander deel wordt afgeschermd voor dagbestedingsactiviteiten.