Al 479 Noord-Hollandse buurten in actie op Burendag

REGIO - In aanloop naar Burendag op zaterdag 27 september a.s ontving het Oranje Fonds al van 4062 buurten aanmeldingen voor bijzondere initiatieven voor hun eigen buurt. Daarvan komen er 479 uit Noord-Holland. Samen organiseren zij mét, ín en vóór de eigen buurt een mooie activiteit.

Op Burendag ontstaan zo de mooiste dingen. Zo gaan buren in Amsterdam met elkaar hun eigen buurtbier brouwen.Ook organiseren veel buurten buurtmaaltijden en worden bestaande faciliteiten in de buurt opgeknapt.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met kennis, geld en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Benieuwd welke Burendagen er bij u in de buurt georganiseerd worden? Kijk op  www.burendag.nl.