'Op reis' is het thema voor de Open Monumentendag

CASTRICUM - Het jaar 2014 is het jaar van mobiliteit en het mobiele erfgoed. Daarom is het thema van de Open Monumentendag op 12 en 13 september dan ook: Op Reis.

In de bibliotheek van Akersloot is een fototentoonstelling te bezoeken met historische foto’s over reizen en vervoer uit de regio. Bij de Rooms-Katholieke St. Pancratiuskerk in Castricum is het thema ‘de laatste reis’ in woord en beeld gebracht op de, gerenoveerde, oude begraafplaats.

In het kleine woonhuis van een voormalig keuterboertje aan de Westerweg 6 (Akersloot) is een expositie van moderne architectuur.Kunstliefhebbers kunnen ook de gehele zaterdag terecht in de voormalig Duinrandschool in Bakkum bij het open atelier van kunstenaarsvereniging Perspectief. Op zondag is daar een open schilderdag.

Op de website van de gemeente, www.castricum.nl staan foto’s en verhalen, herinneringen aan vroeger dagen toen het vervoer er nog heel anders uitzag.

Kijk voor meer informatie over de openingstijden van alle monumenten op www.openmonumentendag.nl.

Foto: Werkgroep Oud-Castricum.