KIJK LIVE
LUISTER LIVE
Omroep Castricum
Kijk TV
Luister radio
Visual Radio
Tip de Redactie
  • Programmering
    • Castricum105
    • C-TV
  • Uitzending gemist
    • Castricum105 gemist
    • C-TV gemist
  • Over ons
    • Frequenties
    • Organisatie
    • Samenwerking
    • Vacatures
    • Veel gestelde vragen
    • Algemene voorwaarden en disclaimer
  • Adverteren
    • Algemeen
    • Adverteren op C-TV?
    • Adverteren op Castricum105?
    • Adverteren op onze website?
  • Contact
    • Contact- en adresgegevens
    • Tip de redactie
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Programmering
    • Castricum105
    • C-TV
  • Uitzending gemist
    • Castricum105 gemist
    • C-TV gemist
  • Over ons
    • Frequenties
    • Organisatie
    • Samenwerking
    • Vacatures
    • Veel gestelde vragen
    • Algemene voorwaarden en disclaimer
  • Adverteren
    • Algemeen
    • Adverteren op C-TV?
    • Adverteren op Castricum105?
    • Adverteren op onze website?
  • Contact
    • Contact- en adresgegevens
    • Tip de redactie
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Omroep Castricum
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Omroep Castricum

NCP recept van 1 september 2014

maandag 1 september 2014 18:00
inOmroep Castricum
Delen op TwitterDelen op FacebookDelen via E-mail

De maandageditie van Nieuw Castricums Peil (NCP) heeft een culinaire rubriek met Chef-kok Michiel Bakker van Restaurant ’t Eethuysje. Elke eerste en derde maandag van de maand komt een nieuw recept aan bod.

OESTERS ROCKEFELLER
Voorgerecht of feestelijke amuse
Ingrediënten (voor vier personen)
8 fine de claire oesters, 1 handje wilde spinazie, gewassen,een paar takjes dragon, 0,5 dl water, 0,5 dl witte wijn azijn, 3 eidooiers, 3 gesnipperde sjalotjes, 3 peperkorrels, 1 blaadje laurier, 120 gram boter, een scheutje witte wijn, 1 citroen,peper en zout
In september gaat het oesterseizoen weer van start, oesters zijn het best verkrijgbaar wanneer de “ R ” in de maand is. Ze zijn er in vele soorten en maten, de fines de claire zijn goed verkrijgbaar en bij uitstek geschikt voor dit gerecht.
Houd de oesters met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast dat de platte schelp boven zit. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier tussen de twee schelphelften. Wrik het mes voorzichtig naar binnen en maak met een korte draaibeweging de schelp open. Snijd de boven- en onderschelp langs de kier losjes van elkaar. Houd de oester goed recht om te voorkomen dat het vocht eruit loopt, maar zet niet te veel kracht op de oester. Verwijder de platte schelp en snijd de oesters in de bolle oesterschelpen los. Haal eventueel gruis weg en bewaar de schelpen.
Maak nu de hollandaisesaus. Breng de witte wijn en de azijn samen aan de kook met de sjalotjes, peper en laurier en laat het tot 1/3 inkoken. Zeef het vocht en laat iets afkoelen, voeg de dooiers toe. Zet de pan op matig vuur en klop het mengsel met de garde tot de dooiers luchtig en gebonden zijn. Voeg dan onder stevig kloppen langzaam de gesmolten boter toe. Er moet nu een dikke saus ontstaan, die de consistentie van een mayonaise heeft. Voorzichtig met het vuur, want te veel warmte laat de saus schiften.
Roerbak nu de spinazie even kort in de olijfolie en breng op smaak met peper en zout, doe de spinazie terug in de schelp en leg de oester er op. Schep de saus rijkelijk over de oesters. Plaats de oesters onder een voorverwarmde gril en gratineer ze mooi goudbruin. Eet smakelijk!
Wijntip:
Chablis AC (Frankrijk, biologisch) domaine Philippe Goulley, La Chapelle-Vaupelteigne.
Deze prachtige Chablis (100% chardonnay) smaakt naar wit fruit, blijft mooi aan het glas hangen en heeft mineralen door kalkrijke grond.

Tags: NCP Recepten
Vorige bericht

Burgers houden jongens aan voor stelen bromfiets

Volgende bericht

Geluidsschermen van meer dan zes meter hoog nodig voor opstelterrein

Gerelateerde Berichten

Burgemeester Mans te gast bij Couleur LoCALe
Omroep Castricum

Burgemeester Mans te gast bij Couleur LoCALe

zondag 10 januari 2021
Kijk mee op de politieboot (VIDEO)
112

Kijk mee op de politieboot (VIDEO)

zondag 10 januari 2021
Omroep Castricum ging mee met de politieboot
Omroep Castricum

Omroep Castricum ging mee met de politieboot

donderdag 7 januari 2021
Laad meer
Volgende bericht

Geluidsschermen van meer dan zes meter hoog nodig voor opstelterrein

Visual radio

Advertenties

in deze auto-onderdelenwinkel

Download deze app om toegang te krijgen tot een breed scala aan auto-onderdelen

Meest gelezen

Uitkijktoren Papenberg in aanbouw

Uitkijktoren Papenberg in aanbouw

woensdag 20 januari 2021
Oplichting met ‘pakketbezorging’

Oplichting met ‘pakketbezorging’

vrijdag 15 januari 2021
Natuur en cultuur langs route randweg (VIDEO)

Natuur en cultuur langs route randweg (VIDEO)

woensdag 20 januari 2021
Duinbehoud trekt bezwaar strandexploitatie in

Duinbehoud trekt bezwaar strandexploitatie in

dinsdag 19 januari 2021
Geen windmolens rond gemeente Castricum?

Geen windmolens rond gemeente Castricum?

woensdag 13 januari 2021

Laatste C-TV uitzending

Volg Omroep Castricum

  • 1.4k Fans
  • 1.3k Followers
  • 867 Subscribers

Omroep Castricum is de lokale omroep voor Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en De Woude. Omroep Castricum is actief op radio (Castricum105), tv (C-TV) en internet.

Volg ons

© Stichting Omroep Castricum

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Home
  • Kijk naar C-TV
  • Luister naar Castricum105
  • Kijk in de studio van Castricum105
  • Programmering
    • C-TV
    • Castricum105
  • Uitzending Gemist
    • Castricum105 gemist
    • C-TV gemist
  • Over ons
    • Frequenties
    • Organisatie
    • Samenwerking
    • Vacatures
    • Veel gestelde vragen
    • Algemene voorwaarden en disclaimer
  • Adverteren
    • Algemeen
    • Adverteren op C-TV?
    • Adverteren op Castricum105?
    • Adverteren op onze website?
  • Contact
    • Contact- en adresgegevens
    • Tip de redactie

© Stichting Omroep Castricum