RKZ vanaf september in nieuwe medische EO-serie

BEVERWIJK - Vanaf drie september ziet de kijker in vijf afleveringen onze gezondheidszorg op een unieke manier van binnenuit. Ook een team van medisch specialisten uit het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk wordt een dag gevolgd in de nieuwe EO serie 'Zij houden Nederland in leven'.

Geboortes, vechten voor leven, paramedische zorg en opereren op het scherp van de snede. Niet eerder werd op zo’n grote schaal het dagelijkse werk van 1,2 miljoen werknemers in de zorg en ruim 600.000 behandelde patiënten gevolgd.

De serie is gebaseerd op het succesvolle 'Keeping Britain Alive' van de BBC, dat inmiddels in verschillende landen een eigen versie heeft gekregen. Naast opnamen in ziekenhuizen, worden onder andere ook de huisartsenpraktijk, psychiatrie, trauma- en ouderenzorg vanuit verschillende plaatsen in ons land in beeld gebracht. 

De aflevering waarin het RKZ de hoofdrol speelt, wordt 24 september uitgezonden. In deze aflevering wordt plastisch chirurg Paul van Zuijlen van het RKZ tijdens zijn werkzaamheden in het Brandwondencentrum gevolgd.