RKZ organiseert infoavond over Multipel Myeloom

BEVERWIJK - Multipel myeloom, in Nederland vaak de ziekte van Kahler genoemd, is een vrij onbekende vorm van kanker. Toch stijgt het aantal mensen dat deze ziekte krijgt gestaag.

Reden voor het Rode Kruis Ziekenhuis om op dinsdagavond 9 september een informatieavond te organiseren.

Bij multipel myeloom is er sprake van een kwaadaardige woekering van plasmacellen. Deze woekering vindt plaats in het beenmerg en gaat met een scala van symptomen gepaard. Deze kanker komt met name voor bij mensen ouder dan 60 jaar, maar ook jongere mensen kunnen hierdoor getroffen worden. De oorzaak is nog altijd onbekend.

Specialisten, verpleegkundigen en anderen zullen meer vertellen over wat een multipel myeloom is, hoe het in het RKZ wordt behandeld en op welke manier patiënten worden begeleid.  Er zal ook ruime gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.

De informatieavond wordt gehouden in het personeelsrestaurant op de 2e etage van het Rode Kruis Ziekenhuis. De zaal gaat open om 18.30uur en begint om 19.00 uur tot 21.30uur. De toegang is gratis, graag wel aanmelden via de website www.rkz.nl/ agenda of via het Patiëntenservicebureau van het RKZ, telefoon: 0251 26 51 11.