Strandondernemers verantwoordelijk voor beheer afvalbakken en zwerfvuil

CASTRICUM - Regelmatig krijgt de gemeente berichten dat de afvalbakken voor de strandpaviljoens en de strandhuisjes overvol zijn en zakken niet worden gewisseld . Veel mensen denken dat dit een taak is van de gemeente. Dit ligt echter anders.

In de contracten met de strandondernemers is vastgelegd dat zij dagelijks het zwerfafval voor hun gehuurde strandvlak tot aan de zee dienen te verwijderen. Ten aanzien van de afvalbakken zijn zij verantwoordelijk voor het beheer van de afvalbakken, waaronder is begrepen het verwisselen van de zakken.

De gemeente heeft aannemingsbedrijf Gul opdracht gegeven de zakken ’s avonds op gezette tijden in te zamelen en naar de centrale perscontainer af te voeren. De strandondernemers zijn verantwoordelijk voor het horeca afval