Open dag op boerderij Nijenburg in Heiloo

HEILOO - Op 23 augustus van 11.00 tot 16.30 uur is boerderij Nijenburg in het Heilooërbos open voor publiek. De boerderij staat sinds 2009 leeg. Natuurmonumenten is van plan om hier een aantrekkelijke ontmoetingsplek voor cultuur- en natuurliefhebbers te creëren.

De boerderij staat dit jaar op de agenda van het programma Herbestemming NH. Samen met de eigenaar, experts en omwonenden zoekt Herbestemming NH naar een kansrijke toekomst. Tijdens de open dag zijn omwonenden van harte uitgenodigd om hierover mee te denken. Verder zijn er volop activiteiten voor het hele gezin.

Natuurmonumenten beheert boerderij Nijenburg en zoekt naar een nieuwe, passende functie voor deze bijzondere plek. Omwonenden, ondernemers en andere geïnteresseerden kunnen hierover van 13.30 tot 15.00 uur meepraten in het Herbestemmingsatelier.

Er is meer te doen op 23 augustus. Bezoekers kunnen om 12.30 en 14.30 uur mee op excursie met de boswachter die vertelt over boerderij Nijenburg, het statige landgoed en het eeuwenoude, sprookjesachtige Heilooërbos. Het volledige programma is te vinden op www.herbestemmingnh.nl.