ProRail komt met tekeningen opstelterrein

CASTRICUM - ProRail heeft schetsen op haar website geplaatst, waarop duidelijk te zien is hoe groot het voorgenomen opstelterrein wordt.

ProRail heeft in juni een voorlichtingsbijeenkomst gehouden, waar de omwonenden werden ingelicht over de plannen. Uit studies van ProRail, de NS en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu blijkt dat er in de toekomst veel meer treinreizigers zullen zijn. Daarom zullen er meer treinen gaan rijden. 

Nu rijden er vier sprinters per uur naar Amsterdam, in 2030 zullen dat er zes worden. Om die treinen te kunnen laten rijden is er extra opslagruimte nodig, op een opstelterrein. 

Uit de schetsen, geprojecteerd op luchtfoto's, blijkt dat het om zeven sporen gaat, van elk 330 meter lang. Daarbij moet ook een weg worden aangelegd voor het personeel en een dienstgebouw worden neergezet. Er zal op het opstelterrein voornamelijk 's nachts worden gewerkt, treinen worden schoongemaakt en er worden kleine reparaties verricht. 

Er liggen nu nog vier serieuze opties op tafel, twee dichtbij het centrum van Uitgeest en twee langs de sporen in Castricum. De eerste optie in Castricum ligt naast het parkeerterrein van het Bonhoeffercollege, de andere optie aan de andere kant van het spoor, nabij de Castricummerwerf. 

Ook heeft ProRail antwoord gegeven op vragen die naderhand zijn binnengekomen. 

In het najaar zou er een locatie gekozen moeten zijn, in 2017 wordt het tracébesluit naar verwachting wereldkundig gemaakt.

Op de foto: de uitgewerkte locaties in Castricum (foto: ProRail)