Weer ingebroken bij zweefvliegclub

CASTRICUM - Bij de zweefvliegclub in Castricum is wederom een inbraak gepleegd. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 juli.

Er werd ingebroken in de hangaar van de EZZC (Eerste Zaanse Zweefvliegclub). Er zou deze keer rollend materiaal gestolen zijn, meldt de zweefvliegclub op Twitter. Het Noordhollands Dagblad schrijft dat er een terreinwagen om kabels mee te vervoeren en een kar met gereedschap gestolen.

In mei werd de club al eens getroffen door een inbraak, toen werd de hele brandstofvoorraad weggenomen.

De politie heeft inmiddels een onderzoek opgestart. Op de Facebookpagina van de club zijn beelden geplaatst van een man met een bovenmatige interesse in het het pand. Er kan niet gezegd worden of deze man ook daadwerkelijk de inbreker is. Mocht iemand in het kader hiervan toevallig iets verdachts opgemerkt hebben dan kan er contact op worden genomen met de zweefvliegclub of met de politie.

Op de foto: sporen van de inbraak. De foto is gemaakt door de EZZC.