Junior masterclass archeologie in de zomervakantie

HAARLEM - Het Huis van Hilde organiseert een junior Masterclass Archeologie. Deze leerzame en creatieve activiteit vindt plaats in Paviljoen Welgelegen in Haarlem. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen zich gratis aanmelden.

De masterclass begint met een kort college over archeologie. Archeologen geven uitleg over hun werk. Hierna volgt een rondleiding door de tentoonstelling Hierna(nog)maals, waarbij een verbinding wordt gelegd tussen archeologisch materiaal en moderne kunst. Vervolgens mogen de deelnemers zelf iets nieuws maken met oude (door archeologen opgegraven) scherven en klei. De masterclass wordt georganiseerd door Archeoles.

De masterclass vindt plaats op woensdag 30 juli en woensdag 13 augustus en start op beide dagen om 11:00 uur en om 14:00 uur. Het programma duurt anderhalf uur en is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Locatie: Paviljoen Welgelegen, Dreef 3, Haarlem