Gemeente en SEC starten sociaal arbeidsproject

Gemeente en SEC starten sociaal arbeidsproject

CASTRICUM - De gemeente Castricum en stichting Sociale Enterprise Castricum (SEC) gaan samenwerken in een lokaal project waarin Castricummers met een uitkering werkervaring kunnen opdoen in een winkel.

Stichting SEC start dit najaar met een winkel en ontmoetingscentrum aan de Torenstraat in Castricum. De stichting is een initiatief van ondernemer Frank Drost. Hij wil met dit initiatief ‘Castricummers met een afstand tot de arbeidsmarkt’ aan het werk helpen of tijdelijke werkervaringsplekken bieden. Drost heeft afspraken gemaakt met lokale ondernemers over de verkoop van kleding, schoenen, tassen en andere accessoires in de winkel.

De totale opbrengst komt ten goede aan de stichting en een meerderheid daarvan wordt geïnvesteerd in het bijscholen, begeleiden en in dienst nemen van personeel. Er blijft niets aan de “strijkstok” hangen.