Lintje van de Koning?

CASTRICUM - Tijdens de lintjesregen in april reikte burgemeester Mans maar liefst negen lintjes uit. Er wordt nu al gezocht naar nieuwe kandidaten voor de lintjesregen 2015. Kent u iemand die een lintje verdient? Heeft u een voorstel?

Bijna iedereen zal deze laatste vraag met 'ja' beantwoorden. Overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Deze mensen komen in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgesteld. U kunt daar voor zorgen. Want iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje.

De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen. Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de zogenoemde "lintjesregen" voor Koningsdag wordt uitgereikt? Dien het voorstel dan vóór 1 september van dit jaar bij de burgemeester in!

Hiervoor zijn speciale formulieren beschikbaar. Deze formulieren kunt u op website www.castricum.nl downloaden. Informatie is ook op te vragen bij het kabinet van de burgemeester, telefoonnummer 0251 661 360 of per e-mail bestuurssecretariaat@castricum.nl