Informatieavond over bouw opstelterrein Uitgeest

CASTRICUM - ProRail gaat bewoners langs de spoorlijn Castricum-Uitgeest bijpraten over het geplande opstelterrein langs de rails tijdens een informatieavond.
Het opstelterrein wordt gebouwd als parkeerplaats voor treinen, 's nachts worden de treinen op een opstelterrein opgeslagen totdat ze de volgende ochtend weer in de dienstregeling worden opgenomen. Het opstelterrein bij Uitgeest moet plaats bieden aan 75 rijtuigen, dat zijn zo'n tien tot vijftien treinen. De aanpassingen zijn volgens ProRail noodzakelijk in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoor, waarbij er tussen Alkmaar en Amsterdam zes intercity's gaan rijden en tussen Uitgeest en Amsterdam nog eens zes sprinters per uur. De gemeenteraad van Uitgeest heeft zich tegenstander verklaard van zo'n opstelterrein in de gemeente, omdat het tot geluidsoverlast zou kunnen leiden en andere hinder (zoals het 's nachts schoonmaken van de treinen). Voor Castricum zou het volgens toenmalig D66-raadslid Antoine Tromp (Uitgeest) nadelig uitpakken vanwege het weidevogelgebied wat aangetast zou kunnen worden. Er zouden nog meer opties op tafel liggen. ProRail gaat aangrenzende bewoners informeren op 25 juni in Johanna's Hof. Bewoners hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Op de foto: een trein bij station Castricum.