KIJK LIVE
LUISTER LIVE
Omroep Castricum
Kijk TV
Luister radio
Visual Radio
Tip de Redactie
  • Programmering
    • Castricum105
    • C-TV
  • Uitzending gemist
    • Castricum105 gemist
    • C-TV gemist
  • Over ons
    • Frequenties
    • Organisatie
    • Samenwerking
    • Vacatures
    • Veel gestelde vragen
    • Algemene voorwaarden en disclaimer
  • Adverteren
    • Algemeen
    • Adverteren op C-TV?
    • Adverteren op Castricum105?
    • Adverteren op onze website?
  • Contact
    • Contact- en adresgegevens
    • Tip de redactie
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Programmering
    • Castricum105
    • C-TV
  • Uitzending gemist
    • Castricum105 gemist
    • C-TV gemist
  • Over ons
    • Frequenties
    • Organisatie
    • Samenwerking
    • Vacatures
    • Veel gestelde vragen
    • Algemene voorwaarden en disclaimer
  • Adverteren
    • Algemeen
    • Adverteren op C-TV?
    • Adverteren op Castricum105?
    • Adverteren op onze website?
  • Contact
    • Contact- en adresgegevens
    • Tip de redactie
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Omroep Castricum
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Castricum

NCP recept van 19 mei 2014

maandag 19 mei 2014 18:00
inCastricum, Omroep Castricum
Delen op TwitterDelen op FacebookDelen via E-mail

De maandageditie van Nieuw Castricums Peil (NCP) heeft een culinaire rubriek met Chef-kok Michiel Bakker van Restaurant ’t Eethuysje. Elke eerste en derde maandag van de maand komt een nieuw recept aan bod.

RAVIOLI GEVULD MET GAMBA, RUCOLA EN RICOTTA
Ingrediënten (voor vier personen)
20 grote gamba’s, 125 gr. ricotta, 75 gr. zongedroogde tomaten, 200 gr. cherry tomaatjes, 1 bakje rucola, 150 gr. geraspte Parmezaanse kaas, 500 gr. pastabloem, 6 eieren, 2 dl. witte wijn, een scheutje Noilly prat, 1 dl. room, 50 gr. roomboter, 1 gesnipperde sjalot, 50 gr. verse basilicum, 1 teen knoflook, 1 gesnipperde sjalot,1 blaadje laurier, 1 citroen, olijfolie, peper en zout.
We beginnen met het deeg, doe 500 gr. pastabloem in de keukenmachine (met deeghaak). Voeg de eieren, 10 gr. zout en een halve deciliter water toe en draai op lage snelheid tot een soepel deeg. Voeg een halve deciliter olijfolie toe en kneed goed door. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Ondertussen maak je de vulling. Pel eerst de gamba’s, dit doe je door de kop tussen duim en wijsvinger te klemmen en er voorzichtig af te draaien, duw met je vingers de pootjes van elkaar tot de schaal loslaat. Verwijder indien nodig het donkere darmkanaal met een scherp mesje.Pureer in de blender de gepelde gamba´s, de helft van de rucola, de ricotta, de helft van de Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en een scheutje olijfolie, voeg eventueel nog zout en peper toe naar smaak.
Rol vervolgens het deeg met behulp van een pastamachine of een deegroller uit tot een mooie dunne plak. Gebruik voldoende bloem om het deeg te bestuiven zodat het niet plakt. Steek er rondjes uit met een diameter van circa 8 centimeter. Leg op het ene rondje een schepje vulling, bestrijk de randen met eigeel en dek af met een ander rondje. Druk de kanten goed aan. Herhaal dit tot het deeg en/of vulling op is. Gebruik voldoende bloem om het deeg te bestuiven zodat het niet plakt. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de ravioli in circa 4 minuten gaar.
Neem voor de saus een steelpan en fruit hier een gesnipperd sjalotje in, blus af met 2 dl witte wijn en een scheutje Noilly prat. Voeg een blaadje laurier toe en laat zachtjes inkoken tot je een derde overhoudt, voeg de room toe, laat de saus weer een klein beetje indampen en roer de blokjes boter er door. Rasp er wat schil van een citroen door en breng op smaak met peper en zout.
Giet de ravioli af en verdeel ze over borden. Schep er een flinke lepel saus over en garneer met rucola, cherrytomaaten geraspte Parmezaanse kaas.
Wijntip:
Rosé Chiaretto (Scolari, Italie), deze prachtige milddroge rosé geeft een frisse sensatie en heeft een lichte geur van bloemen.

Tags: NCP Recepten
Vorige bericht

Planten- en brocantemarkt in Franse stijl

Volgende bericht

Huis van Hilde heeft exploitant

Gerelateerde Berichten

Aandacht voor vrijwilligers en Mozes in de Corneliuskerk
Omroep Castricum

Aandacht voor vrijwilligers en Mozes in de Corneliuskerk

vrijdag 22 januari 2021
Burgemeester Mans te gast bij Couleur LoCALe
Omroep Castricum

Burgemeester Mans te gast bij Couleur LoCALe

zondag 10 januari 2021
Kijk mee op de politieboot (VIDEO)
112

Kijk mee op de politieboot (VIDEO)

zondag 10 januari 2021
Laad meer
Volgende bericht

Huis van Hilde heeft exploitant

Visual radio

Advertenties

in deze auto-onderdelenwinkel

Download deze app om toegang te krijgen tot een breed scala aan auto-onderdelen

Meest gelezen

Uitkijktoren Papenberg in aanbouw

Uitkijktoren Papenberg in aanbouw

woensdag 20 januari 2021
Natuur en cultuur langs route randweg (VIDEO)

Natuur en cultuur langs route randweg (VIDEO)

woensdag 20 januari 2021
Duinbehoud trekt bezwaar strandexploitatie in

Duinbehoud trekt bezwaar strandexploitatie in

dinsdag 19 januari 2021
Geen windmolens rond gemeente Castricum?

Geen windmolens rond gemeente Castricum?

woensdag 13 januari 2021
Minder Corona maar voorzichtigheid blijft geboden

Minder Corona maar voorzichtigheid blijft geboden

dinsdag 19 januari 2021

Laatste C-TV uitzending

Volg Omroep Castricum

  • 1.4k Fans
  • 1.3k Followers
  • 868 Subscribers

Omroep Castricum is de lokale omroep voor Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en De Woude. Omroep Castricum is actief op radio (Castricum105), tv (C-TV) en internet.

Volg ons

© Stichting Omroep Castricum

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Home
  • Kijk naar C-TV
  • Luister naar Castricum105
  • Kijk in de studio van Castricum105
  • Programmering
    • C-TV
    • Castricum105
  • Uitzending Gemist
    • Castricum105 gemist
    • C-TV gemist
  • Over ons
    • Frequenties
    • Organisatie
    • Samenwerking
    • Vacatures
    • Veel gestelde vragen
    • Algemene voorwaarden en disclaimer
  • Adverteren
    • Algemeen
    • Adverteren op C-TV?
    • Adverteren op Castricum105?
    • Adverteren op onze website?
  • Contact
    • Contact- en adresgegevens
    • Tip de redactie

© Stichting Omroep Castricum