KIJK LIVE
LUISTER LIVE
Omroep Castricum
Kijk TV
Luister radio
Visual radio
Tip de Redactie
  • Programmering
    • Castricum105
    • C-TV
  • Uitzending gemist
    • Castricum105 gemist
    • C-TV gemist
  • Over ons
    • Frequenties
    • Organisatie
    • Samenwerking
    • Vacatures
    • Veel gestelde vragen
    • Algemene voorwaarden en disclaimer
  • Adverteren
    • Algemeen
    • Adverteren op C-TV?
    • Adverteren op Castricum105?
    • Adverteren op onze website?
  • Contact
    • Contact- en adresgegevens
    • Tip de redactie
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Programmering
    • Castricum105
    • C-TV
  • Uitzending gemist
    • Castricum105 gemist
    • C-TV gemist
  • Over ons
    • Frequenties
    • Organisatie
    • Samenwerking
    • Vacatures
    • Veel gestelde vragen
    • Algemene voorwaarden en disclaimer
  • Adverteren
    • Algemeen
    • Adverteren op C-TV?
    • Adverteren op Castricum105?
    • Adverteren op onze website?
  • Contact
    • Contact- en adresgegevens
    • Tip de redactie
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Omroep Castricum
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Omroep Castricum

NCP recept van 17 maart 2014

maandag 17 maart 2014 18:00
inOmroep Castricum
Delen op TwitterDelen op FacebookDelen via E-mail

De maandageditie van Nieuw Castricums Peil (NCP) heeft een culinaire rubriek met Chef-kok Michiel Bakker van Restaurant ’t Eethuysje. Elke eerste en derde maandag van de maand komt een nieuw recept aan bod.

LAUWWARME SALADE VAN LAMSHAASJES, WITTE ASPERGES EN BASILICUM MET EEN PIJNBOOMPITTENDRESSING
Ingrediënten:
(Ingrediënten voor vier personen)
8 lamshaasjes, 500 gr. witte asperges, 250 gr. groene asperges, 4 scharreleitjes en 1 eidooier, een paar takjes basilicum kervel en dragon, 100 gr. pijnboompitten, 1 eetl. honing,1 eetl. scherpe mosterd, 1 kropsla, 150 gr. cherrytomaatjes, 1 grof boerenbrood, wat geraspte Parmezaanse kaas, wat foelie, olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout
Schil om te beginnen de asperges en kook ze beetgaar met wat foelie en zout. Rooster ondertussen de kerstomaatjes in een hete oven met wat olijfolie, peper en zout. Wanneer het vel van de tomaatjes barst zijn ze klaar. Dit duurt maar een paar minuutjes.
Snijd het brood in grove stukken en verdeel er de kaas over, rooster ze onder de grill met een klein scheutje olijfolie, wanneer het brood voldoende knapperig is kun je een teentje knoflook over het brood zelf raspen. Het geroosterde brood fungeert als rasp en zal de knoflook gemakkelijk opnemen.
Rooster nu de pijnboompitjes in ruim olijfolie (ongeveer 1,5 dl.) tot ze mooi goudbruin zijn, zeef de olie en vang deze op in een kommetje voor de dressing. Roer de mosterd, eidooier en 2 eetl. witte wijnazijn door tot een gladde emulsie ontstaat. Breng deze op smaak met wat honing, peper en zout.
Pocheer nu de eitjes in een pan water van ongeveer 90 graden met een scheutje azijn, het water mag niet koken. Maak met een lepel een kolkje in het water en laat voorzichtig het ei (uit de schaal) in het water zakken. Het kolkje zorgt ervoor dat het eiwit zich mooi om de dooier heen vouwt/slingert. Schep na 4 minuten de gepocheerde eitjes in een bak koud water om het garingsproces te stoppen.
Bestrooi de lamshaasjes met zout en peper en bak ze om en om goudbruin op een hoog vuur , schep er wat honing over en laat rusten in de pan tot ze mooi rosé zijn.
Was en pluk de kropsla, laat goed uitlekken. Meng met de sla met de asperges en tomaatjes en breng op smaak met peper, zout en de dressing. Verdeel de lamshaasjes, eitjes en croutons over de salade en bestrooi met de groene kruiden en pijnboompitjes.
Wijntip:
Pinot grigio Principato (Italie) Ca´Vit Trento. Een sappige en pure witte wijn gemaakt van 85% Pinot grigio en 15 % Chardonnay met een fruitige geur en een tikje notig

Tags: NCP Recepten
Vorige bericht

Slotdebat Gemeenteraadsverkiezingen 2014 nu terug te zien

Volgende bericht

Grote verkeershinder door nucleaire top

Gerelateerde Berichten

Sport, omgeving en geschiedenis in Couleur LoCALe
Omroep Castricum

Sport, omgeving en geschiedenis in Couleur LoCALe

zondag 11 april 2021
Beleef de Goede Week op C-TV
Cultuur

Beleef de Goede Week op C-TV

vrijdag 2 april 2021
Wethouder, huisarts, voedselbank en dorpsdichter in Couleur LoCALe
Omroep Castricum

Wethouder, huisarts, voedselbank en dorpsdichter in Couleur LoCALe

zondag 7 maart 2021
Laad meer
Volgende bericht

Grote verkeershinder door nucleaire top

Advertenties

Meest gelezen

Belinda’s Bloemenkiosk in de takels

Belinda’s Bloemenkiosk in de takels

maandag 12 april 2021
Man in voertuig pleegt zelfmoord

Man in voertuig pleegt zelfmoord

maandag 12 april 2021
Mull Mode verdwijnt uit de Dorpsstraat.

Mull Mode verdwijnt uit de Dorpsstraat.

vrijdag 9 april 2021
Bestuurder onder invloed rijdt tegen boom

Bestuurder onder invloed rijdt tegen boom

donderdag 8 april 2021
Automobilist gaat er vandoor

Automobilist gaat er vandoor

donderdag 8 april 2021

Laatste C-TV uitzending

Volg Omroep Castricum

  • 1.4k Fans
  • 1.3k Followers
  • 890 Subscribers

Omroep Castricum is de lokale omroep voor Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en De Woude. Omroep Castricum is actief op radio (Castricum105), tv (C-TV) en internet.

Volg ons

© Stichting Omroep Castricum

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Home
  • Kijk naar C-TV
  • Luister naar Castricum105
  • Kijk in de studio van Castricum105
  • Programmering
    • C-TV
    • Castricum105
  • Uitzending Gemist
    • Castricum105 gemist
    • C-TV gemist
  • Over ons
    • Frequenties
    • Organisatie
    • Samenwerking
    • Vacatures
    • Veel gestelde vragen
    • Algemene voorwaarden en disclaimer
  • Adverteren
    • Algemeen
    • Adverteren op C-TV?
    • Adverteren op Castricum105?
    • Adverteren op onze website?
  • Contact
    • Contact- en adresgegevens
    • Tip de redactie

© Stichting Omroep Castricum